Capricorn

Bra guide för dig som ska börja med fiske

Är det så att du vill komma igång med fiske? Att fiska är en trevlig hobby som de allra flesta klarar av att göra. Du måste inte ha en massa förkunskaper eller börja med en massa dyra tillbehör.

Det är så klart bra att ha lite koll på vissa saker ändå, därför har jag här en liten guide för dig. Det du ska börja med är att fundera på vad för fiskespö du ska satsa på. Till att börja med kan du välja en enklare modell utan en massa beten och annat. Gillar du sedan att hålla på med fiske så kan du uppgradera.

Ett bra första spö kan vara ett haspelspö. Välj då ett i låg/mellanklassen. Sedan kan du köpa på dig lite beten som spinnare, shadjiggar, wobblers, jigghuvuden, samt beteslås och färdigknutna tafsar.

Var ska du fiska?

Det enklaste att börja med är att fiska från land, kanske då en brygga. Eller så tar du dig till en sjökant i skogen. Sedan går det även att fiska från båt om du har möjlighet till det. Var du ska fiska, det bestämmer du helt själv!

Spinnfiske är sedan det vanligaste sättet förutom meta du kan satsa på. Det görs med ett haspelspö. Det är enkelt, du bara kastar i betet, låter det sjunka, sedan vevar du in linan med veven och gör om igen  tills du har napp. 

26 Jun 2023