Capricorn

Tre skäl att skaffa avståndsmätare

Nog för att jag ofta är rätt duktig på at bedöma avstånd men det är inte helt lätt att avgöra om det är 70 meter, 100 meter eller kanske 60 meter bort något finns. I det dagliga livet kanske det inte spelar så stor roll men det finns tillfällen då det faktiskt är rätt viktigt. Därför har jag valt att berätta om mina tre skäl att skaffa avståndsmätare som mäter avståndet väldigt noggrant. Det ska nog bli min egen julklapp till mig själv i år!

Allra viktigast vid jakten

Tumregeln vid jakten är att om man är minsta osäker på om avståndet till djuret är tillräckligt bra så ska man avstå från att skjuta. Sitter man där och ser den stora älgtjuren vandra framför tornet så är det mycket frustrerande. Med en avståndsmätare får du reda på exakt hur långt bort han är och kan sedan fatta rätt beslut grundat på fakta och inte gissningar! Så vid jakt kommer avståndsmätaren bli näst intill oumbärlig.

Två andra skäl som väger tungt

Mina andra två skäl är rätt tunga de med. Den första delen är att jag kommer kunna använda den när jag är ute och vandrar för att kunna bedöma avstånd till bergstoppar, vattendrag och annat. En sträcka som ser ut som 500 meter kan på fjället vara det tredubbla!

Sista skälet är att jag vill ha en! Och det är nog det som gör att jag kommer att köpa en. Jag kommer få nytta av den, men det är också rätt häftigt att äga en avståndsmätare!

17 Dec 2022