Capricorn

Omega-3 - bra om du sällan äter fisk

Är det så att du sällan äter fet fisk och skaldjur? Då är det som så att du inte får i dig alla viktiga ämnen som din kropp behöver. Ett sådant ämne är omega 3. Omega-3-fettsyror är viktiga för hälsan! Men som tur är så går det att äta omega 3 i kapselform. För att veta vilken kapsel som är allra bäst, så kan du jämföra de olika via Fitnessfrank.se

Hitta rätt kosttillskott med omega 3

Det finns idag många varianter av omega 3 tillskott att satsa på. Det gäller att du väljer rätt sorts omega 3! Grejen är att det är ett samlingsnamn. Det gör att det idag finns olika fettsyror med olika egenskaper. Du vill åt EPA och DHA. 

Sedan är det ju även bra om du väljer ett tillskott med en hög kvalitet. Det bör ha testats eller certifierats. Det garanterar för att innehållet faktiskt stämmer överens med det som står att det ska innehålla. 

Det du bör undvika är omega-6, -9 och växtbaserad omega-3. Det du däremot kan välja är en omega 3, som även har i sig vitaminer som D och E. Du slipper då äta flera olika tillskott. 

Fisk är ändå bästa alternativet

Omega-3 finns i vegetabiliska former som rapsolja, alger och linfrön samt att det även finns i all sorts fisk. Feta fisksorter som makrill, sardiner, lax, öring, ansjovis och sill innehåller rikligt med långkedjiga fettsyror. I den typen av omega-3 finns EPA och DHA, som är bland de viktigaste omega-3 fetterna.

18 Apr 2022