Capricorn

Sjuka elkostnader - Dags att bo i tält?

Bo i tält är något man gör för att få lite avkoppling, som rekreation. Men snart är det nog dags att fundera på att flytta till ett tält. Det börjar ju bli löjligt dyrt att leva med elektricitet. Det är tur man är van vid att leva primitivt för med en brasa kan jag värma mig och laga mat och i ett tält kan jag sova och må bra. 

Men är det praktiskt och bekvämt? ja, ett tag men vi är ju så vana vid alla bekvämligheter att det det nog inte dröjer länge innan man längtar efter en spis, en kaffebryggare eller en TV att sitta och slöa framför en fredagskväll. 

Får spara på elen istället

Det är nog bättre att börja spara på elen tror jag, och sedan bo i tält när det är varmt och skönt ute och man kan åka och fiska en vecka eller två. Jag pratade med en elektriker i Örebro om hur man kan göra för att spara el. Hans tips var:

  • Skaffa solceller
  • Jämför många elavtal för att hitta det billigaste
  • Sänk värmen inne
  • Släck lamporna

Själv har jag funderat på att bygga mig en egen kraftstation nere i ån. Det är inte svårt att fixa ett vattenhjul och en generator är inte heller krånglig att få ihop. Men frågan är ju vad staten skulle säga om det? Jag slår mig i backen på att det är olagligt att vara kreativ och skapa egen elektricitet... 

13 Sep 2022