Capricorn

Jakt på land - Mina bästa tips.

Även om jag för det mesta fiskar och gärna skriver om det, så händer det även att jag ger mig ut och jagar, då främst älg. Tänkte att jag ska dela med mig av mina bästa tips på hur du kan lyckas med jakten på bästa sätt.

Det första du ska tänka på, det är att när du tar dig till älgpasset, se till att göra det dolt, så att inte älgen ser dig. Ta god tid på dig att ta dig dit. Samt sätt ut ett bakpass. Grejen är att en älg kan ofta lukta sig till människor, vänder tillbaka in i drevet och rundar hundförarna och beger sig i säkerhet med vindriktningen. Därför kan det vara bra att placera ett bakpass eller två på strategiska positioner rakt åt andra hållet från där man hoppas att älgen går.

Fler bra tips

På ditt jaktpass är det bra att sitta så högt som möjligt. Det kan vara smart att satsa på att ha ett jakttorn. Det finns färdiga jakttorn att köpa om du vill. 

Det är även viktigt att tänka på att sitta stilla. Visst kan det vara så att du blir otålig efter en timme eller två, men ska du göra något, som ta kaffe, se till att göra det långsamt och ljudlöst. Om du måste uträtta dina behov, se till då att gräva ner det snabbt.

Om ni är flera på ett pass, se till att inte struntprata med varandra!

Förhoppningsvis ska du ha nytta av dessa tips vid nästa jakt!

6 Aug 2022