Capricorn

Fiske i Alingsås

Jag har en kompis som jobbar som elektriker i Alingsås. När jag hälsar på honom så händer det ganska ofta att vi ger oss ut och fiskar. För det finns en hel del bra fiskevatten i denna stad!

Populära fiskesjöar

I Alingsås kan man hitta många bra sjöar. Bland annat kan man fiska i Anten, som ligger 10 km nordväst om Alingsås. I denna sjö är det abborre som dominerar, men det finns även en hel del gädda! läggsplatser för båt finns på sjöns norra delar, vid Gräfsnäs samt vid badplatsen i Looviken.

Sjöarna Stora och lilla Färgen erbjuder natursköna omgivningar och lockar till mer än bara fiske Här fångar du vanligast Gädda och Aborre.

Sjön Mjörnm som även är den som syns på bilden ovan är en fiskrik sjö och brukar ibland liknas med ett innanhav. Här finns många vackra öar och holmar att landstiga på. Sjön har ett ganska hyfsat bestånd av insjööring och exemplar på över 10 kilo har fångats. S

Sjön Gerdsken ligger centralt i Alingsås, strax söder om city och här är det gratis att fiska. Här finns bland annat vitfisk som sutare, braxen och karp.

Sen har du även Ömmern, Ören och Nären

Sjökort kan du köpa på Akademibokhandeln i Alingsås, Stora torget 2. De finns också via Mjörns sjökortsförening. Så är du i Alingsås, testa gärna att fiska i några av de sjöar som finns där! Passa även på att fika, då det är en café-tät stad!

25 Feb 2022