Capricorn

Man måste inte ta bilen

Vi som gillar att fiska är också ganska nöjda med utomhuslivet och faktum är att om du frågar en sportfiskare om varför de väljer att gå ut och fiska så kommer de flesta att svara att det beror på att det är så skönt att komma ut. Därför är det inte heller konstigt att se många av oss ta cykeln till vattnet när vi vill försöka dra upp en liten firre eller två. Själv har jag valt att skaffa en Crescent elcykel för att slippa ta bilen. 

Så när det är dags att åka så packar jag min ryggsäck med lite fika och bete, sätter fast spöet på sidan av ryggsäcken och åker sedan iväg. Trampar gör jag väl en del, men med en Elina elcykel så slipper man ju ta i hela vägen! Jag har dessutom en cykelkorg så det blir enkelt att få hem fångsten också. 

Ibland behövs bilen

Så är det ju och det måste man ju förstå. Ska jag åka långt så håller det ju inte riktigt att ta cykeln dit jag ska. Som på öringspremiären till exempel när jag drar till Varberg. Då känns det lite tungt om jag skulle cykla. 

Det viktiga för mig är att byta ut bilen när jag kan, men jag får inte dåligt samvete när jag tar bilen om jag måste. Det är ett val jag gör och om fler gjorde samma val så skulle vi alla må lite bättre tror jag. Så ta cykeln nästa gång du ska fiska - om du kan! Och skitfiske på er alla! 

5 Mar 2022