Capricorn

När du behöver ny fenderlist till båten

Något som finns på båtar, det är det som heter fender. Det är som en slags stötfångare fast på båt kan man säga.. Den kan vara i form av en fenderboj, eller en cylinder som skyddar mot stötar på båten och bryggan.

Sedan kan man även ha det som heter fenderlist, som är ett skydd för relingen och annat. 

Om det är så att du behöver byta ut din fenderlist, så är det inte fel att kolla in Profillagret.se. Det finns bra relingslister att välja på. Dessa lister skyddar båten bra, samt att de även kan ge din båt en fin finish. Se bara till att väjla rätt sort!

Hitta rätt sorts fenderlist

Du måste före du köper en ny list till din båt fastställa vad det är för list du redan har nu. Det eftersom de alla kan monteras på olika sätt. Så det är ju bra att du ser till att du får rätt sort för just din båt. Relingslister och fenderlister, det kan sitta på en mängd olika båtar. Dessa finns på segelbåtar, på motorbåtar och så vidare.

De mest utsatta delarna av en båt, det är oftast kanterna samt kölen. Listerna runt relingen, de sitter där så att om du stöter mot bryggan så skadas de inte som de kan göra utan en bra list.

Utöver att ha fenderlister och relingslister så är det bra att även satsa på att ha fenders som tar upp större stötar. 

28 Mar 2022